Pages - Menu

marți, 10 septembrie 2013

Ai protestat? Ai ajutat JAFUL de la Roșia Montană

V-ați gândit vreodată că asta s-a întâmplat? Vă explic băbește în 10 pași:

1. Există agitatori și oameni plătiți să aducă lumea în stradă. Mulți agitatori de acest gen sunt plătiți de către un X.

2. S-a recurs la metoda de promovare a protestului pe rețelele de socializare, locul unde tinerii visători își petrec majoritatea timpului...

3. Mii de oameni care habar nu au de traiul oamenilor de la Roșia Montană și nici unde se află pe hartă, au văzut campaniile ANTI RMGC făcute de agitatorii plătiți de X pe internet (facebook/twitter/youtube) și au ieșit în stradă protestând. (90% din protestatari erau fie tineri fără ocupație, fie pensionari cu nepoți, fie boschetari).

4. Roșia Montană Gold Corporation (RMGC) a cumpărat presa și astfel protestele nu au fost prea mult difuzate pe TV (deși dacă o babă-și rupe maxilarul pe trecerea de pietoni toate televiziunile au breaking news). Ok, asta pentru ca protestele să nu ia amploare.

5. Proiectul de lege privind exploatarea de la Roșia Montană este trimis de Y în Parlament și după câteva zile Y iese și spune că se opune exploatării, iar legea trebuie să fie votată de parlamentari (W). (și Z a zis că se opune)

6. După declarațiile lui Y și Z, prețul acțiunilor scade enorm de mult, aproximativ cu 70%.

7. În tot acest timp, X și W cumpără acțiuni la RMGC, că-s aproape moca.

8. Pe 17 septembrie, W, adică parlamentarii, votează proiectul de lege și normal, fiind patroni și ei cu acțiuni cumpărate ieftinache de la RMGC, proiectul o să treacă și exploatarea ar cam trebui să înceapă.

9. Are de câștigat X (care a finanțat agitatorii și care a pornit protestele anti exploatării, dar care a cumpărat acțiuni ieftinache) și W (care au cumpărat și ei acțiuni ieftinache și prin vot, și-au dat voie să sape după aur).

10. Mulți protestau pe principiul - Ne vindem țara, ok, voi sunteți protestatarii care au câștigat lupta, acționarii nu mai sunt străini, sunt români, în mare parte politicieni. Ceilalți care protestau împotriva exploatării cu cianuri, au pierdut chiar în propriul lor joc și au ajutat jaful fără să aivă habar, dar au fost manipulați și jucați pe degete exact cum își dorea X.

Bine ați venit în România anului 2013. Pace.

ps: sper din tot sufletul ca exploatarea să nu înceapă, chiar nu e momentul.