Pages - Menu

miercuri, 3 aprilie 2013

Pe strada

Ti s-a intamplat sa ai o zi proasta, sau nu, ai avut chef efectiv sa-ti faci timp pentru tine. Aici nu vreau sa vorbesc de acel timp care ti-l aloci poate o data pe saptamana si in care te duci la SPA sau stai in pat si te uiti la un film despre care ai citit pe net ca e bun, vorbesc despre timpul in care ai putea sa te relaxezi facand lucruri banale.

Nu sunt adeptul mersului pe jos, dar o fac, daca nu zilnic macar tot la doua zile, minim 20 de minute. Mi se pare genial sa privesti fetele oamenilor de pe strada, sa le ghicesti starea de spirit dupa privire, sa le zambesti si sa-ti zambeasca, iti pot face ziua mai buna si la randul tau, si tu lor. Vezi fel si fel de oameni, majoritatea agitati, unii grabindu-se sa nu piarda autobuzul, altii tragand un copil dupa ei si doua plase fara pic de putere dupa 8 ore de munca, altii asteptand la coada la un bancomat, iar foarte des o sa vezi batrani stand pe o banca, facand ce fac eu, uitandu-se si analizand lumea care trece pe langa ei. Poate regretand ca n-au putut face lucrul acesta cand erau tineri.

Zilnic o sa vezi ceva nou pe strada, zilnic o sa vezi oameni pe care nu i-ai mai vazut si n-o sa-i mai vezi niciodata sau poate o sa-i vezi, dar n-o sa-ti mai aduci aminte de ei, zilnic o sa
-ti amintesti ca ocaziile nu asteapta, la fel ca oamenii, pleaca si nu se mai intorc.

O sa vezi si oameni care s-au multumit cu putinul, oameni care nu au avut curajul sa lupte pentru ceva mai bun, oameni facand aceleasi lucruri banale zi de zi, casa - servici - casa. Sunt tristi, dar ei te intaresc si-ti deschid ochii. "Ba, ai vrea sa fii ca ei?"

Eu am mai adaugat cateva chestii la acest obicei, numit de mine si "moment de relaxare si cunoastere", am adaugat o pereche de casti cu muzica buna si o tigara, stiu ca nu-i politicos sa fumezi pe strada, dar in aceasta reteta e un condiment ca sarea si piperul in bucate.

Plimbati-va, e sanatos si relaxant! Si nu uita, priveste lumea de pe strada, n-o clasifica, ci analizeaz-o.